Op 13 maart 2021 om 20:00 uur vindt de Avond van het Boek plaats in Amersfoort. Programmamaker Tim den Besten interviewt twee heel bijzondere gasten: schrijver en Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld, en auteur van het Boekenweekgeschenk Hanna Bervoets. Een online te volgen gesprek over hun boeken, schrijverschap, het winnen van prijzen, het schrijven van het geschenk voor een uitgestelde Boekenweek, en over alles wat nog meer ter sprake komt. Voor de organisatie van deze avond hebben de Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen. 

Online tickets
In verband met coronarichtlijnen zal de gehele avond in hoge kwaliteit live worden gestreamd. Online tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50 via de Bibliotheek Eemland.

Proloog van De Nacht
In september 2020 moest de Nacht van de Literatuur vanwege corona worden verplaatst naar maart 2021. Helaas blijft corona de spelbreker en daarom kiest de Nacht van de Literatuur voor een nieuwe datum, namelijk 18 september 2021. Om toch ook dit voorjaar de literatuur in Amersfoort al te vieren, zal ‘De Avond van het Boek’ op 13 maart de proloog zijn op de ‘echte’ Nacht. Zo krijgen alle boekenliefhebbers de kans om, comfortabel vanuit hun luie stoel, te genieten van goede gesprekken tussen programmamaker Tim den Besten, Booker Prizewinnaar Marieke Lucas Rijneveld en Boekenweekgeschenkauteur Hanna Bervoets.