Vandaag op Eempodium een ronkend verslag van Herma Klein Kranenberg:

Binnenstad Amersfoort nacht lang één groot literair podium

De binnenstad van Amersfoort was afgelopen zaterdag één groot literair podium. De derde editie van de Nacht van de Literatuur gaf Amersfoorters de gelegenheid hun favoriete schrijvers te ontmoeten en te horen wat hen drijft en bezighoudt. Daarvan werd enthousiast gebruikgemaakt. Verslaggever Herma Klein Kranenberg dompelde zich onder in het literaire feest en maakte een sfeerverslag.

De organisatie van De Nacht van de Literatuur was tip top op orde. De aftrap was rond 19.30 uur aan de voet van de OLV-toren, met wethouder van cultuur Bertien Houwing, de Amersfoortse stadsdichter Eva Vleeskruyer en dichter/vertaler Menno Wigman… Althans, dat was het plan. Dat Wigman in Apeldoorn was beland in de kennelijke veronderstelling dat het literaire festival dáár zou plaatsvinden in plaats van in de Keistad, was een onvoorzien scenario. Razendsnel werd bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt achter zijn bordje warm eten vandaan geplukt om Wigman te vervangen.

Lees verder