Op zaterdag 22 september vindt de vierde editie plaats van de Nacht van de Literatuur. Net als voorgaande jaren is er weer hard gewerkt om een mooi programma samen te stellen met een divers aanbod aan schrijvers. De organisatie is erg verheugd met de komst van Adriaan van Dis, die in 1983 debuteerde met Nathan Sid. Zijn meest recente boek In het buitengebied kwam vorig jaar uit en dit jaar jubileert hij met 35 jaar schrijverschap.

Ook de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Murat Isik, komt naar Amersfoort en zal onder andere worden geïnterviewd over zijn veelgeprezen roman Wees onzichtbaar. Het juryrapport over zijn boek: “Isik trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen”.

Verder is schrijver en columnist Özcan Akyol van de partij, ook wel bekend als Eus, naar de titel van zijn debuutroman. Ook columnist Tim den Besten komt (Zou er wifi in de hemel zijn ?) en ook de Amersfoortse dichter en columnist Tjitske Jansen (Het moest maar eens gaan sneeuwen; Voor altijd voor het laatst) is gecontracteerd.

Er volgen binnenkort meer namen, dus houd de website en de sociale media in de gaten voor actueel nieuws. De locaties zullen zich als vanouds concentreren rondom het Eemplein, waardoor bezoekers in drie tijdsvakken gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen lopen. De Nacht eindigt zoals elk jaar met een drankje en een dansje in KAdECafé. U heeft nog ruim vierenhalve maand om alle boeken te lezen van de schrijvers die van deze editie van de Nacht van de Literatuur weer een mooi lezersfeest zullen maken. Tot dan!