Niet minder dan vier schrijvers die tot de line-up van de Nacht van de Literatuur 2019 behoren, zijn genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs. Heeft het festival opnieuw een winnaar binnen de gelederen?

Dat de Nacht van de Literatuur in Amersfoort een neusje voor literaire winnaars heeft, moge duidelijk zijn. Zo was in 2018 schrijver Murat Isik al geboekt voordat hij met zijn roman Wees onzichtbaar de Libris Literatuurprijs won. En ook in 2019 heeft het festival met Rob van Essen de winnaar van deze prestigieuze prijs in het programma opgenomen. Maar wie op 21 september 2019 De Nacht van de Literatuur bezoekt, kan nog meer mogelijke winnaars tegen het lijf lopen.

Vier keer longlist
Want onlangs werd de longlist voor de Bookspot Literatuurprijs bekendgemaakt, een bekroning van €50.000 voor het beste Nederlandstalige literaire boek van het jaar. En maar liefst vier van de genomineerde auteurs zijn te bewonderen in Amersfoort: Peter Buwalda, Niña Weijers, Manon Uphoff en Rob van Essen.

Waar treden ze op?
Peter Buwalda is voor de Bookspot Literatuurprijs genomineerd met zijn nieuwe roman Otmars zonen. Hij treedt op in De Bibliotheek Eemland.
Niña Weijers, op de longlist met haar tweede roman Kamers antikamers, is te bewonderen in Het Lokaal.
Manon Uphoff, die met Vallen is als vliegen ook de Bookspot-nominaties haalde, zal voordragen in De Mannenzaal.
En tot slot Libris-winnaar en Bookspot-genomineerde Rob van Essen; hij zal fragmenten uit zijn  succesvolle roman De goede zoon ten gehore brengen in de Sint Aegtenkapel.

Benieuwd naar de rest van het programma van De Nacht van de Literatuur 2019? Dat vind je hier. We zien je graag op zaterdag 21 september!