In de zomermaanden staat Flint iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. Op 8 augustus is het de beurt aan de Nacht van de literatuur.

Programma
Tijdens de Nacht van de Literatuur is de Stadsdichter van Amersfoort een vast onderdeel van het programma. Hij/zij opent altijd het festival en ook tijdens het slotfeest in KAdECafé is er meestal een poëtische toegift. Sinds 2019 hebben de (oud)stadsdichters zich verenigd in het GiSA, Gilde Stadsdichters Amersfoort. Zij traden samen al eens op tijdens de landelijke gedichtendag en dat doen ze ook tijdens deze festivalsessie in Flint. U kunt u genieten van optredens van
– Jacques de Waart, de huidige stadsdichter
– Cees van Weerd
– Arjen van der Linden
– David van den Bosch
Zij brengen oude en nieuwe (stads)gedichten ten gehore.
(de vrouwelijke oud-stadsdichters Nynke Geertsma en Eva Vleeskruijer zijn helaas op vakantie)

Muziek door jazzcombo High Five
Arjen van der Linden is naast oud-stadsdichter ook drummer in het jazzcombo High Five. Deze band bestaat verder uit Jeroen de Valk (bassist), Gerald van Dijk (trompet) en George Henninger (gitaar).
Zij ondersteunen het programma instrumentaal.

Inclusief diner
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Kaarten koopt u hier