Amersfoort heeft al 5 jaren op rij op de derde zaterdag van september kunnen genieten van het literaire festival ‘Nacht van de Literatuur’. Toch heeft de organisatie besloten om de editie van 2020 te verschuiven naar het voorjaar van 2021.

Het blijkt lastig te zijn een festival van dezelfde kwaliteit te organiseren i.v.m. alle Coronamaatregelen. Daarbij koppelen dit literaire festival op deze manier aan de landelijke Boekenweek.

De nieuwe datum waarop de Nacht van de Literatuur zal plaatsvinden is zaterdag 13 maart 2021.

Op diverse (historische) locaties rondom het Eemplein en het Grote Spui zal men weer kunnen genieten van diverse literaire activiteiten, met het KAdECafé als kloppend hart van het festival. We nodigen zoals in voorgaande edities auteurs van allure uit, maar ook de nieuwe debutant of lokale schrijvers en dichters zijn welkom.