Op 13 maart 2021 om 20:00 uur vindt in de Bibliotheek Eemland de Avond van het Boek plaats. Programmamaker Tim den Besten interviewt International Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld en Boekenweekgeschenkauteur Hanna Bervoets over hun boeken, het schrijverschap, de betekenis van prijzen, de uitgestelde Boekenweek, en alles wat nog meer ter sprake komt. Voor de organisatie van deze avond hebben de Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen.

Online tickets
In verband met coronarichtlijnen zal de gehele avond in het Eemhuis op hoge kwaliteit live worden gestreamd. Online tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Bibliotheek Eemland.

Proloog van De Nacht
In september 2020 moest de Nacht van de Literatuur vanwege corona worden verplaatst naar maart 2021. Helaas blijft corona de spelbreker en daarom kiest de Nacht van de Literatuur voor een nieuwe datum, namelijk 18 september 2021. Om toch ook dit voorjaar de literatuur in Amersfoort al te vieren, zal ‘De Avond van het Boek’ op 13 maart de proloog zijn op de ‘echte’ Nacht. Zo krijgen alle boekenliefhebbers de kans om, comfortabel vanuit hun luie stoel, te genieten van goede gesprekken met de boekenweekgeschenkauteur en de eerste Nederlandse winnaar van de grootste literaire prijs ter wereld.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) won afgelopen jaar, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman De avond is ongemak (vertaald als ‘The Discomfort of Evening’). In november verscheen het eveneens lovend ontvangen Mijn lieve gunsteling. De auteur is geen onbekende voor Amersfoort: in 2017 was Rijneveld al eens te gast bij de Nacht van de Literatuur.

Hanna Bervoets (1984) schrijft romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In 2017 ontving zij de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. In 2021 schrijft zij het Boekenweekgeschenk, waarmee ze de jongste auteur is die dat mag doen sinds Hella Haasse in 1948. Ook al is de Boekenweek uitgesteld, toch komt Bervoets op 13 maart vertellen over haar novelle getiteld Wat wij zagen.

Tim den Besten (1987) is bekend als presentator, documentairemaker en interviewer. In het programma Tim’s Tent interviewde hij in 2018 ook Marieke Lucas Rijneveld. Verder schreef hij de bundel Zou er wifi in de hemel zijn?. In dat verband was hij in 2018 al eens gast van de Nacht van de Literatuur.

Wil je De Avond van het Boek bijwonen? Koop dan hier je online tickets.