Directeur Erno de Groot van De Bibliotheek Eemland en voorzitter Geert Looyschelder van de Nacht van de Literatuur ondertekenden deze week in de hal van de bibliotheek het Eemhuis een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

Als festival met en voor schrijvers en liefhebbers van mooie verhalen ontvingen we in de afgelopen jaren als gast oa Van Dis, Eus, Griet Op de Beeck, Wilfried de Jong en Marieke Lucas Rijneveld. De Bibliotheek Eemland is vanaf het begin een vanzelfsprekende partner in programmering, facilitering en financiële ondersteuning van het festival geweest. Het Eemhuis fungeert daarnaast als dè centrale plek van het festival. Na zeven edities vonden beide partijen het daarom tijd de samenwerking vast te leggen in een overeenkomst.

Toekomst

Wij willen doorgroeien naar een cultureel festival rond verhalen en taalbeleving voor meer doelgroepen dan alleen de literaire lezers. De bibliotheek zet hier graag haar expertise voor in. Ook adviseert zij ons met haar grote netwerk en kennis omtrent regionaal schrijftalent.
Vanaf 2022 zal de Nacht van de Literatuur plaatsvinden op de laatste zaterdag van de Boekenweek. Een natuurlijk moment in het jaar voor boekhandels, maar ook voor bibliotheken. De kans op provinciale en landelijke aandacht voor ons festival wordt zodoende groter. Daarnaast biedt een verschuiving van de oorspronkelijke datum in september naar maart, meer mogelijkheden voor samenwerking met het onderwijs.