De jaarlijkse Nacht van de Literatuur in Amersfoort wordt georganiseerd door een enthousiast vrijwillig team van oudgedienden en vers bloed. Wat ons bindt, is de liefde voor literatuur uit alle genres en de wens om deze liefde te vieren tijdens dit unieke festival. Doe jij ook mee?

In de komende jaren willen we ons team verbreden en vergoten. Daarom zoeken we betrokken mensen die ons willen helpen om De Nacht tot het succes te maken dat het al sinds 2015 is!

Wie zoeken we?

  • Mensen met verstand van en plezier in het maken van content voor social media;
  • Mensen die graag schrijven en ons willen helpen met de website en persberichten;
  • Mensen die het leuk vinden om van de Nacht zelf op 10 april een succes te maken! Denk aan het verzorgen van de aankleding, opbouwen van de podia en het onderhouden van contact met auteurs en vrijwilligers.

Over De Nacht van de Literatuur
Tijdens De Nacht van de Literatuur programmeren we grote hedendaagse Nederlandstalige schrijvers zij aan zij met jong talent en en verrassende nieuwe helden.
De volgende edities staan gepland op 12 maart en 10 april 2022. Op 12 maart vindt de ‘Proloog’ plaats, met muziek en een optreden van schrijver Christel Jansen. En op 10 april organiseren we de ‘Grote Nacht’, waar we P.C. Hooftprijswinnaar Arnon Grünberg en NS Publieksprijswinnaar Lale Gül mogen verwelkomen!

Meehelpen? Laat het ons weten!
Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen? Stuur dan een e-mail naar nachtvandeliteratuur@gmail.com. Je inzet is op vrijwillige basis, en elke tijdsinvestering is bespreekbaar. Samen met jou maken we van dit bijzondere culturele én populaire festival weer een groot succes.