Schrijvers in kerk,
kroeg en bieb

In 2015 staken een paar pioniers de literaire koppen bij elkaar en organiseerden de eerste Nacht van de Literatuur in Amersfoort. Een geslaagd experiment met in kerk, kroeg en schip rond het Kleine Spui optredende schrijvers; een boekenmarkt, literaire pendelbootjes en een goed slotfeest.
De tweede editie was nog mooier met een breed aanbod van regionale en landelijke schrijvers en dichters: aanstormende en gevestigde namen en programma’s voor en door scholieren. Er was ’s avonds naar schatting zo’n 2.000 man op de been.
Inmiddels zijn we alweer toe aan de vijfde Nacht! We maken er, samen met u, een traditie van.

Het mooiste stukje Amersfoort
en alles beloopbaar

De Nacht van de Literatuur is volwassen geworden. De belangstelling was overweldigend en het gebodene even boeiend als gevarieerd. Lees verder in AD.

Toppers Nacht van de Literatuur trekken veel publiek. Een overweldigend succes. Lees verder in De Stad Amersfoort.

De tweede editie trok duizenden enthousiaste mensen, een groot succes.  Lees verder in Boekblad.

 

 

 

Impressie festival 2016

‘De zaal zit vol,’ gonst het om half negen voor het Eemhuis in het centrum van Amersfoort.
Iedereen wil naar Griet Op de Beeck, maar niet iedereen is zo fortuinlijk een plaatsje te bemachtigen. De zevenhonderd mensen die dat wel gelukt is wacht een mooi en bij vlagen zeer serieus interview. Lees het volledige verslag dat Annette Verspoor maakte van de Nacht 2016.

Impressie festival 2017

Barbara Borkent schreef over de editie van 2017 op haar blog. " Ik heb enorm genoten van deze ‘nacht’. De sfeer was erg goed en het was leuk om praatjes te maken met andere literatuurliefhebbers. Volgend jaar weer!" Lees verder op 'Lalage Leest'.