Locatie: De Mannenzaal

Tijd: 22:30-23:30 uur

Anouk Saleming (theatermaker en schrijver) en Bart van Rosmalen (lector HKU, theatermaker en cellist) brachten als duo twee poëziebundels uit bij Uitgeverij IJzer: Maangezichten en Lang voor er woorden waren. Beide bundels zijn intieme briefwisselingen tussen tekeningen van Bart en teksten van Anouk, gemaakt tussen werktijd en vrije tijd, in die tussentijd, die eigenlijk niet bestaat als je er zelf geen ruimte voor maakt. Met het verschijnen van Lang voor er woorden waren, in maart 2019, ging ook hun gelijknamige voorstelling in première.

In de voorstelling Lang voor er woorden waren vertellen Bart en Anouk aan de hand van hun eigen leven over de liefde voor hun vak. Hoe heb je lief? Hoe houd je lief? Ze zijn op zoek naar hoe je de juiste woorden vindt, naar wat er gebeurt als er geen woorden zijn, naar de plek van de muziek en hoe je omgaat met het stille stuk, waarin je het even niet meer weet. In de cello klinken de werelden van de funk, de tango, de trance en het levenslied; een muziek die wil fluisteren en bulderen.

Lang voor er woorden waren is een ode aan de verbeelding, een persoonlijke zoektocht naar de betekenis van de taal en de muziek en het verlangen naar de eigen vrije ruimte.

 

Foto: Niek Pronk