Locatie: Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Eva Hoeke

20.00-21.00 en 21.15-22.15

Eva Hoeke (Zaanstad, 1979), schrijver/journalist, groeide op in Krommenie en studeerde aan de Academie voor Journalistiek. Na afronding van haar studie in 2003 ging ze als hoofdredacteur aan de slag bij de glossy Jackie. Sinds december 2011 werkt ze als freelance-journalist en ze schrijft onder andere voor Linda, het Parool en Marie Claire.

In 2014 verschenen twee boeken van haar: De stad, de kroeg en de man, samen met haar partner Marcel van Roosmalen, en Dagelijkse rituelen; Hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven werken, een coproductie met Mason Currey.
Haar laatste boek, Als het maar niet op ons lijkt, (2017) is een verzamelbundel die ze samen met Marcel van Roosmalen schreef.

Momenteel schrijft Hoeke voor Volkskrant Magazine.

Studenten en docenten van de HKU, Writing voor Performance

20.00-21.00, 21.15-22.15 en 22.30-23.30 uur

Deelnemende docenten

Mark Boog (1970, Utrecht) won de C. Buddingh'-prijs voor zijn debuut en de VSB-poëzieprijs voor de bundel ‘De encyclopedie van de grote woorden’. Hij publiceerde dichtbundels en romans. In april 2018 verscheen ‘Café De Waarheid’, een roman die gelezen kan worden als een ode aan de buitenstaander. Met John van der Wens maakt hij de interactieve poëzie-app Dichtbij. Zijn werk is in diverse talen vertaald.

Jelmer Soes is, behalve docent aan de schrijfopleiding, jeugdboekenschrijver, recensent en leraar Nederlands op een ROC in Amersfoort. In 2017 verscheen zijn tweede roman, Lichaam van licht, in de Slash-serie van uitgeverij Querido. Ieder voorjaar is Jelmer redacteur van Eurostory.nl, een literair-journalistieke website over het Songfestival.

Anouk Saleming is schrijver van theaterteksten voor diverse gezelschappen. Zij won met haar eerste roman ‘Paradise Now’ de Jonge Jury Debuutprijs 2017. Daarnaast schrijft zij sinds 2016 poëzie. Ze is als docent verbonden aan de HKU.
Bart van Rosmalen is van origine cellist en theatermaker. Sinds 2014 geeft hij als lector leiding aan het lectoraat Kunst en Professionalisering van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Hij schreef het boek ‘Muzische Professionalisering’ waarmee hij in 2016 promoveerde.

Deelnemende studenten

Job Kramer schrijft proza, liedjes en teksten voor theater en film.
Julia ter Veld schrijft even kronkelig als slagadertjes en raakt uiteindelijk iets wat niemand weet.
Sharona Diop schrijft, met een vulpen op perkament voordat de ideeën wegrotten in haar hoofd.
Gijs Ahsman schrijft graag gedichten om voor te dragen in intieme en minder intieme kringen, zijn thema’s variëren van voetbal tot mythologie en hij schuwt rijmen nie.
Hélena van Houweninge schrijft korte verhalen.
Renske van Dijk schrijft bewegend voor en door de eeuwigheid theater, poëzie en muziek.