Hanna Bervoets (1984) schrijft romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In haar werk komen vaak vragen aan de orde over de effecten van het gebruik van nieuwe technologieën. Bervoets ontving in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

In 2021 schrijft zij het Boekenweekgeschenk, waarmee ze de jongste auteur is die dat mag doen sinds Hella Haasse in 1948. De novelle met de titel Wat wij zagen gaat over internetmoderators, verklapte ze in een interview op Radio 1. 'Dat zijn de mensen die bepalen wat we wel of niet mogen schrijven op sociale media. Conspiracy theories komen dus ook uitgebreid aan de orde.'

Actueler kan niet.

Alhoewel de Boekenweek 2021 is uitgesteld, zal Bervoets tijdens de Amersfoortse 'Avond van het Boek' toch komen vertellen over het boekenweekgeschenk dat zij schreef. Bervoets zal, samen met Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld, geïnterviewd worden door programmamaker Tim den Besten, als proloog van de Nacht van de Literatuur 2021. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Foto: Klaas Hendrik Slump