Locatie: KAdECafé

Opening Nacht van de Literatuur 2018

Tim den Besten, Eva Vleeskruyer en In the Pocket

19.15-19.45

De opening van de Nacht vindt dit jaar plaats in het KAdECafé. Zoals vanouds is de wethouder van Cultuur, Fatma Koşer Kaya, aanwezig om de Nacht officieel in te luiden.

Verder geeft Tim den Besten een kort optreden (als voorafje voor zijn optreden in het KAdECafé), en ook stadsdichter Eva Vleeskruyer en In the Pocket treden op.

 

 

Eind januari 2017 is Eva Vleeskruyer verkozen tot stadsdichter Amersfoort. In samenwerking met Scholen in de Kunst, De Bibliotheek Eemland en schrijfster Jolanda Oudijk is zij het project “Wat zeg jij?” gestart: de verkiezing van een Amersfoortse junior stadsdichter. Eva Vleeskruyer is verder zangeres en schrijver van liedjes, kinderverhalen en de filosofische fabel ‘De rijkste man van de wereld’.

 

In the Pocket is een drievrouwsformatie. Deze eigenzinnige dames nemen je mee in hun groots en meeslepend leven dat gaat over literatuur en alles wat daarmee te maken heeft. Ze zingen zowel covers als eigen repertoire. Theatraal, ontroerend of ronduit hilarisch, maar altijd verrassend.