Tobi Lakmaker is een van de gasten van de Nacht van de Literatuur op 18 september 2021. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van de bibliotheek.

Tobi Lakmaker (1994, voorheen Sofie Lakmaker) is schrijver en columnist. De geschiedenis van mijn seksualiteit (2021) is zijn alom geprezen debuutroman, waarin hij zijn liefdesleven en de eenzame worsteling met zijn gender beschrijft. ‘Het zou mooi zijn als het palet aan smaken tussen man en vrouw zichtbaarder wordt in de maatschappij.’

De geschiedenis van mijn seksualiteit luidt: dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, natuurlijk altijd al op vrouwen, op Muriël de roodharige bijlesdocente met de lange benen, op wie niet, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend. Dat doet ook eigenlijk weinig ter zake.

'De debuutroman van Sofie Lakmaker heeft het in zich om een hit te worden – omdat het een vurig verhaal is, nietsontziend en grappig, zo smeuïg geschreven dat je erdoorheen vliegt.’ – NRC Handelsblad

‘Een veelbelovende literaire aankondiging: hier is Sofie Lakmaker. Wen er maar aan.’ – De Standaard

Tobi Lakmaker is een van de drie gasten van de Nacht van de Literatuur op 18 september 2021 in De Bibliotheek Eemhuis. Naast Tobi zullen ook schrijvers Tommy Wieringa en Auke Hulst worden geïnterviewd. Bekijk hier het gehele programma.

 

Foto: Willemieke Kars