Locatie: De Drie Ringen

Tijden: 20.00-21.00, 21.15-22.15, 22:30-23:30

Het programma in Stadsbrouwerij De Drie Ringen wordt verzorgd door schrijfster Bregje Hofstede, en studenten en docenten van de opleiding Writing for Performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. In vier jaar tijd leren studenten professioneel schrijven voor het theater en de film- en tv-sector, maar ook in de literatuur, jeugdliteratuur, poëzie en andere genres.

Studenten

Louie Hamers schrijft over de tragikomische kanten van het leven en vermakelijke onvolmaaktheden, maar vandaag misschien ook niet. Julia de Dreu schrijft autofictief vanuit het perspectief van een verlegen mensen-mens. Roos van der West schrijft om de fnuikende kwetsbaarheid van de mens bloot te leggen en zo onmacht in verbroedering om te toveren. Hanna Fleer schrijft licht absurdistische teksten in een komisch jasje, in de hoop enige grip op de wereld te krijgen. Nina van Tongeren schrijft zintuigelijke en kwetsbare teksten; zacht, maar met een gevoel van onderliggende dreiging. August Sweder Geerlings schrijft rauw uitgekotste teksten die de mens zowel doet aantrekken als afschrikken, zonder voorbehoedsmiddelen. Alexander del Prado schrijft korte verhalen en filmscripts, vaak terwijl hij denkt aan café's in Parijs of eindeloze wegen in het westen van Texas.

Docenten

Mark Boog (1970, Utrecht) won de C. Buddingh'-prijs voor zijn debuut en de VSB-poëzieprijs voor de bundel De encyclopedie van de grote woorden. Hij publiceerde dichtbundels en romans. In april 2018 verscheen Café De Waarheid, een roman die gelezen kan worden als een ode aan de buitenstaander. Binnenkort verschijnt de dichtbundel Liefde in tijden van brand. Op de opleiding Writing for Performance geeft hij het vak Poëzie.

Jelmer Soes (1986) is, behalve docent aan de schrijfopleiding, jeugdboekenschrijver, recensent en leraar Nederlands op het Media, ICT & Design College in Amersfoort. In 2017 verscheen zijn tweede roman, Lichaam van licht, in de Slash-serie van uitgeverij Querido. Ieder voorjaar is Jelmer redacteur van Eurostory.nl, een literair-journalistieke website over het Songfestival.