Veelgestelde vragen

Wanneer is de Nacht van de Literatuur en hoe laat begint het?
De Nacht van de Literatuur is op zaterdag 21 september 2019 en start om 19.15 uur in het KAdECafé. Tussen 20.00 uur en 23.30 uur treden schrijvers op. Dat gebeurt in drie blokken, van 20.00-21.00, van 21.15-22.15 en 22.30-23.30 uur. Vanaf 23.30 uur is er een slotfeest in KAdECafé.

Waar vindt de Nacht van de Literatuur plaats?
Het festival vindt plaats op tien locaties rond de Koppelpoort in Amersfoort. De opening is in het KAdECafé en ook het slotfeest vindt daar plaats. Daartussen stel je je eigen programma samen en zit je in een kapel, in de brouwerij, in de bibliotheek of op een andere prachtige plek. De verschillende locaties liggen dicht bij elkaar en zijn goed te belopen in de pauze (15 min) tussen de blokken.

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan in parkeergarage Eemplein.

Kan ik met een rolstoel naar binnen?
De bibliotheek en het KAdECafé zijn geheel ingesteld op rolstoelen. De Mannenzaal is rolstoelvriendelijk (toegankelijke toiletten). De overige locaties zijn niet allemaal even goed toegankelijk. Op elke locatie is de organisatie aanwezig om je te helpen.

Is alles echt gratis?
Alle programmaonderdelen zijn vrij toegankelijk. Een vrijwillige donatie achteraf wordt zeer gewaardeerd. Zo kunnen we de Nacht nog mooier maken. Je vindt de donatiepotten bij de uitgang. Op een enkele plek kan (extra) gepind worden.

Wat doe ik als ik iets te laat ben of er niet in kan/het is vol? Moet/kan ik reserveren?
Je kunt niet reserveren, dus kom op tijd. Kijk goed naar het programma voor De Nacht en plan jouw literaire avond!

Zijn er boeken te koop? Kan ik pinnen tijdens de Nacht? Wordt er gesigneerd?
Op bijna elke locatie kun je de boeken van de daar optredende schrijver(s) kopen en laten signeren. Pinnen kan niet op alle locaties, dus neem voldoende cash mee.

Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?
We kunnen je handen en hoofd goed gebruiken tijdens de Nacht! Stuur een mail naar info@nachtvandeliteratuur.nl of bel  0610023858 (Coen).

Waar kan ik tijdens de Nacht terecht met vragen?
Op het Eemplein vind je het centrale informatiepunt De Leescamping. Hier krijg je tussen 15.00 en 23.00 uur antwoord op al je vragen (over het festival).

Andere vraag?
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een mail naar info@nachtvandeliteratuur.nl